У МЗС Росії визнали, що не можуть симетрично відповісти на нові санкції

У МЗС Росії визнали, що не можуть симетрично відповісти на нові санкції

Укрінформ
МЗС РФ назвало нові санкції США, запроваджені за переслідування Олексія Навального, «ворожим випадом», пообіцявши відповісти «не обов'язково симетрично».

Як передає Укрінформ, про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової, опублікованому на сайті відомства.

«Абсурдність торжествує, коли приводом для введення санкцій оголошується навмисно влаштована провокація з нібито «отруєнням» О. Навального якимись «бойовими хімікатами». Все це - лише привід для продовження неприкритого втручання в наші внутрішні справи. Миритися з цим не маємо наміру. Реагувати будемо, виходячи з принципу взаємності, не обов'язково симетрично», - йдеться в повідомленні.

За словами Захарової, такі дії США ще більше «вихолощують двосторонні відносини, вже доведені Вашингтоном до точки повного замерзання».

Читайте також: У США оголосили список з новими санкціями проти Росії

Як повідомлялося, 2 березня Євросоюз і США запровадили санкції проти Росії за переслідування Навального.

Під обмежувальні заходи ЄС потрапили генпрокурор Росії Ігор Краснов, глава СК Олександр Бастрикін, голова Росгвардіі Віктор Золотов і директор ФСВП Олександр Калашников.

США ввели санкції проти Краснова і Калашникова, а також проти російських чиновників, які потрапили до санкційного списку ЄС ще восени: першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка, директора ФСБ Олександра Бортнікова, заступників міністра оборони Олексія Криворучка і Павла Попова, начальника управління Кремля з внутрішньої політики Андрія Яріна.

Крім того, до списку санкцій США включені кілька російських НДІ.

Читайте також: Україна вітає рішення США ввести санкції проти низки російських посадовців - МЗС

Як відомо, 17 січня Олексія Навального затримали в московському аеропорту, тільки-но він повернувся з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною з групи «Новічок». Після цього суд на вимогу ФСВП замінив його умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

ЄСПЛ зажадав звільнити Навального у зв'язку із загрозою його життю і здоров'ю.

Минулого тижня Навального, який майже півтора місяця провів у слідчому ізоляторі «Матроська тиша», етапували в колонію. За даними ЗМІ, політика доставили у ВК №2 в місті Покров Володимирської області. З урахуванням часу, проведеного під домашнім арештом і в СІЗО, Навальний перебуватиме в колонії близько двох з половиною років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-