У США оголосили список з новими санкціями проти Росії

У США оголосили список з новими санкціями проти Росії

Укрінформ
Уряд США оприлюднив у вівторок перелік санкцій, запроваджених проти фізичних та юридичних осіб в Росії, причетних до переслідування опозиційного лідера Олексія Навального, а також порушення РФ конвенції, що забороняє хімічну зброю.

Про це йдеться в офіційних повідомленнях Міністерства фінансів і Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США разом із Міністерством торгівлі США, а також Державним департаментом ввели санкції у відповідь на отруєння та подальше ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального», - зауважили в Міністерстві фінансів США.

Зокрема, обмеження запроваджені проти:

  • директора ФСБ Олександра Бортникова;
  • керівника управління Кремля з питань внутрішньої політики Андрія Яріна;
  • першого заступника керівника апарату адміністрації президента Сергія Кирієнка;
  • заступника міністра оборони Олексія Криворучка;
  • заступника міністра оборони Павла Попова;
  • директора Федеральної пенітенціарної служби (ФСІН) Олександра Калашникова;
  • генерального прокурора Ігоря Краснова.

Санкції також введені проти 27-го Наукового центру Міністерства оборони РФ; 33-го Центрального науково-дослідницького випробувального інституту Міноборони; Державного НДІ органічної хімії та технологій.

Паралельно США ввели повторні санкції проти ФСБ, ГРУ, а також офіцерів спецслужб РФ Анатолія Чепіги та Олександра Мішкіна, відомих за справою отруєння родини Скрипалів у Великій Британії як Боширов і Петров.

Крім того, як підкреслили в Державному департаменті США, було встановлено, що уряд Російської Федерації порушив Конвенцію щодо заборони застосування хімічної зброї. У цьому зв’язку, через 15 днів після оповіщення Конгресу США, будуть застосовані додаткові обмеження.

Читайте також: США запровадили санкції проти Росії через спробу вбивства Навального

Це включає, зокрема, припинення допомоги РФ відповідно до Закону про іноземну допомогу від 1961 року; заборону продажу будь-якої зброї; припинення виділення фінансів для продажу зброї РФ. Крім того, Росії відмовляється в отриманні державних кредитів та іншої фінансової допомоги з боку США та вводиться заборона на експорт до РФ товарів і технологій за окремим списком.

Читайте також: Україна вітає рішення США ввести санкції проти низки російських посадовців - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада ЄС ухвалила рішення про запровадження обмежувальних заходів проти офіційних осіб РФ, причетних до арешту та ув’язнення Олексія Навального, а також до репресій проти його прихильників. До санкційного переліку ЄС включені голова СКР Олександр Бастрикін, генеральний прокурор РФ Ігор Краснов, командувач військ російської гвардії Віктор Золотов, директор ФСВП Олександр Калашников. У цьому зв’язку в США підкреслили, що запроваджують санкційну політику проти Росії у тісній взаємодії із союзниками в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-