У Тихановської відкидають звинувачення, за якими її хочуть екстрадувати до Білорусі

У Тихановської відкидають звинувачення, за якими її хочуть екстрадувати до Білорусі

Укрінформ
Екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська ніколи не брала участь у розробці планів щодо захоплення будівель органів влади у Гомелі, оскільки завжди підтримувала лише мирні методи протестів.

Як передає Укрінформ, про це РБК повідомила речниця Тихановської Ганна Красуліна.

«Світлана Тихановська ніколи не брала участь у розробці таких планів. На опублікованому відео видно, що вона вийшла з кімнати, щоб не продовжувати обговорення. І, як показують понад 200 днів білоруського протесту, Світлана Тихановська та її команда підтримували лише мирні методи», - сказала Красуліна.

При цьому Красуліна зазначила, що частина протестувальників завжди була та продовжує бути орієнтованою на радикальні заходи.

Як повідомлялося, Слідчий комітет Білорусі ініціював екстрадицію лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської, яка через переслідування змушена була виїхати до Литви у серпні 2020 року. Її підозрюють у підготовці до «захоплення будівель адміністрацій та виконкомів» у Гомелі.

Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко надав своєму синові звання генерал-майора

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії та масові арешти.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Фото: Arturas Morozovas / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-