Президент Вірменії вдруге відмовився звільняти главу генштабу

Президент Вірменії вдруге відмовився звільняти главу генштабу

Укрінформ
Президент Вірменії Армен Саркісян прийняв рішення не підписувати проєкт указу про відставку глави генштабу ЗС країни Оніка Гаспаряна. 

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ із посиланням на сайт Новости-Армения.

«Президент республіки прийняв рішення не підписувати проєкт рішення. При цьому, керуючись пунктом 4-м частини 1-ї статті 169-ї Конституції, президент представить окрему заяву у Конституційний суд з проханням визначити питання відповідності Конституції закону «Про військову службу і статус військовослужбовця» від 15 листопада 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Криза у Вірменії: Пашинян пропонує розпустити парламент

Як зазначається, президент республіки вважає за необхідне невідкладно врегулювати політичну кризу, пов'язану з питанням відставки начальника генштабу Збройних сил РА Оніка Гаспаряна.

З цією метою були проведені зустрічі з прем'єр-міністром, генерал-полковником Оніком Гаспаряном і вищим командуванням Збройних сил. Були розглянуті обґрунтування прем'єр-міністра про неприйняття заперечень президента щодо проєкту указу про відставку.

«Очевидно, що ситуація, що створилася, є результатом розбіжностей між політичними і військовими діячами у воєнний і післявоєнний період, іноді - з вкрай персоналізованими підходами. Не можна ігнорувати також юридично проблематичні тлумачення, юридичну практику і можливі прогалини у законі, які є підставою для заперечення проти підписання указу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У керівній партії Вірменії заговорили про імпічмент президенту

25 лютого Генштаб ВС Вірменії зажадав відставки уряду і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, обвинувативши його у невмінні приймати адекватні рішення у даній кризовій та критичній для вірменського народу ситуації. Того ж дня Пашинян у ході прямого ефіру заявив, що прийняв рішення звільнити з посади главу генштабу Оніка Гаспаряна.

В Єревані пройшли мітинги прихильників і противників Пашиняна. Опозиція перекрила проспект Баграмяна, де розташована будівля парламенту Вірменії, і оголосила про безстрокові цілодобові акції протесту, які триватимуть до відставки Пашиняна.

У суботу стало відомо, що президент Вірменії Армен Саркісян не підписав проєкт указу прем'єр-міністра Нікола Пашиняна про відставку начальника генерального штабу ЗС РВ, генерал-лейтенанта Оніка Гаспаряна. Він повернув його в апарат прем'єра з запереченнями. Пашинян відразу ж відправив документ президентові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-