Туреччина послаблює локдаун та відкриває школи і кафе

Туреччина послаблює локдаун та відкриває школи і кафе

Укрінформ
Раніше введені епідеміологічні обмеження в Туреччині, зокрема повне закриття місць громадського харчування, онлайн навчання у школах, комендантська година на вихідні, будуть послаблені, але залежно від епідситуації, в кожній з 81 провінції.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині.

«Ми класифікували провінції як сині-жовті-помаранчеві-червоні. Поки комендантська година повністю скасована в провінціях низького та середнього рівня ризику, вона триватиме по неділях у окремий час у провінціях з високим та дуже високим рівнем ризику», - сказав Ердоган.

Названі ним кольори відповідають розподілу за чотирма рівнями епідеміологічної загрози: низький, середній, високий та дуже високий.

Читайте також: Італія посилює карантин: обмежують поїздки, школи переводять на «дистанційку»

Комендантська година в нічний час, яка нині діє у будні з 21.00 до 05.00, залишатиметься в усіх 81 провінції країни. Комендантська година на вихідних діятиме у провінціях залежно від рівня ризику. У провінціях із низьким та середнім рівнем також комендантська година буде скасована для громадян віком від 65 років та молодших 20 років. Раніше їм дозволялося виходити з дому у визначені години, окрім вихідних, коли заборона на вихід діяла на всіх.

Також буде відкрито заклади громадського харчування, але до їх діяльності буде висунуто обмеження щодо кількості клієнтів, дотримання соціальної дистанції та часу роботи - з 7.00 до 19.00.

Читайте також: Нова Зеландія знову запроваджує локдаун

Очне навчання буде відновлене по всій країні для дошкільних закладів, початкових класів, а також для учнів 8 та 12 класів.

Найбільше місто Туреччини, Стамбул, і третя за величиною провінція Ізмір на даний час за класифікацією є територіями високого ризику, столиця Анкара - середнього.

За минулу добу в Туреччині виявлено 9891 новий випадок інфікування. Померло 69 людини, одужали 5947.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 115 043 081 випадок зараження коронавірусом, зокрема 2 551 601 летальний, одужали 90 766 424 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-