ВООЗ обіцяє до літа 237 мільйонів доз вакцин AstraZenecа через COVAX

ВООЗ обіцяє до літа 237 мільйонів доз вакцин AstraZenecа через COVAX

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я планує, що через механізм COVAX до кінця травня буде поставлено не менше 237 млн доз вакцин від коронавірусу AstraZenecа в 142 країни.

Про це заявив генеральний директор організації Тедрос Аданом Гебреєсус на брифінгу, передає Укрінформ.

"Сьогодні Гана і Кот-д’Івуар розпочали вакцинацію медпрацівників, ставши першими країнами, які розпочали кампанію вакцинації через механізм COVAX… Цього тижня буде поставлено 11 млн доз. А до кінця травня буде поставлено в цілому 237 млн доз вакцин у 142 країни", - заявив Гебреєсус.

За його словами, у вівторок опублікують графік першого раунду розподілу вакцин.

Як повідомляє Reuters, графік доставки доз, складений AstraZeneca та Індійським інститутом сироватки крові, буде розділений на окремі двомісячні періоди. Перший етап - у лютому-березні, а другий - у квітні-травні.

Читайте також: ВООЗ перевіряє нову версію виникнення COVID-19

COVAX додав у своїй заяві, що приблизно 1,2 мільйона доз COVID-вакцини Pfizer-BioNTech також планується доставити у першому кварталі 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, COVAX є міжнародною ініціативою, покликаною забезпечити рівний доступ до вакцини та імунізації від коронавірусу в усьому світі. Це є однією із трьох складових глобального реагування на пандемію, ініційованого ВООЗ, Європейською комісією і Францією. Наразі ініціативу підтримали 183 держави включно з Україною.

Читайте також: Штати виділять $4 мільярди на програму COVAX – Байден

23 лютого в Україну доправлено 500 тис. доз вакцини Covishield розробки Oxford/AstraZeneca, виробленої на потужностях Serum Institute. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цього препарату. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer у межах глобальної ініціативи COVAX.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-