Франція схвалила застосування вакцини AstraZeneca для літніх

Франція схвалила застосування вакцини AstraZeneca для літніх

Укрінформ
Уряд Франції схвалив застосування вакцини від коронавірусу виробництва AstraZeneca для людей ​​віком від 65 років, які мають супутні захворювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

«Люди, які страждають на супутні захворювання, можуть бути вакциновані (препаратом - ред.) AstraZeneca, в тому числі люди віком від 65 до 74 років», - сказав міністр охорони здоров'я Олів'є Веран.

Минулого місяця Франція схвалила використання вакцини AstraZeneca лише для людей молодших 65 років, посилаючись на відсутність даних для людей літнього віку. Однак з того часу дослідження показали, що щеплення дуже ефективне для людей літнього віку.

Вакцина Oxford-AstraZeneca широко використовується у Великій Британії, але деякі країни ЄС як і раніше обмежують її використання для осіб молодших 65 років.

Читайте також: Twitter починає маркувати пости з фейками про COVID-вакцини

Регулюючий орган ЄС у галузі лікарських засобів схвалив його для всіх дорослих, проте кожен член блоку має право встановити власну політику з вакцинації.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі зафіксували 114 995 418 випадків інфікування коронавірусом, зокрема 2 550 296 летальних, одужали 90 721 245 осіб.

Фото: picture-alliance / Flashpic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-