Очільниця СОТ закликає потроїти виробництво COVID-вакцин у світі

Очільниця СОТ закликає потроїти виробництво COVID-вакцин у світі

Укрінформ
Новий керівник Світової організації торгівлі (СОТ) закликала країни-члени співпрацювати з фармкомпаніями щодо ліцензування виробництва вакцин проти COVID-19 у країнах, що розвиваються, з метою потроєння світового виробництва препаратів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"У світі є нормальна спроможність виробництва - 3,5 млрд. доз вакцин, і зараз ми прагнемо виготовляти 10 млрд. доз", - сказала Нгозі Оконджо-Івеала у перший день перебування на посаді.

Її заклик пролунав на тлі того, як група країн, що розвиваються, очолювана ПАР та Індією, намагається відмовитись від права інтелектуальної власності на ліки та вакцини проти COVID-19, проти чого виступають США, ЄС та інші заможні країни.

Читайте також: Антитіла до COVID-19 мають менш як 10% жителів Землі – ВООЗ

Оконджо-Івеала, перша жінка та перший генеральний директор СОТ з Африки, сказала, що, хоча ці дискусії тривають, компаніям слід відкривати та ліцензувати більш життєздатні виробничі майданчики, що зараз перебувають у країнах, що розвиваються.

Як повідомлялося, станом на ранок 1 березня у світі з початку пандемії підтверджено 114 689 757 випадків коронавірусу, зокрема 2 543 321- летальний. Водночас кількість людей, що вже одужали від цієї хвороби, становить 90 251 891.

Фото: CTK Photo/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-