США готуються оголосити нові санкції проти Росії цього тижня – CNN

США готуються оголосити нові санкції проти Росії цього тижня – CNN

Укрінформ
Офіційний Вашингтон готовий уже цього тижня запровадити нові санкції проти Росії у справі переслідування Олексія Навального, а також, можливо, за інші порушення з боку кремлівського режиму, у тому числі втручання у внутрішні справи США.

Про це повідомив у понеділок CNN із посиланням на двох представників адміністрації США, передає Укрінформ.

«Адміністрація Байдена готується оголосити санкції проти Росії через отруєння та ув'язнення російського опозиційного лідера Олексія Навального цього тижня», - зазначається в публікації.

Як зауважили джерела, введення обмежень проти РФ відбудеться у координації з Європейським Союзом.

При цьому зазначається, що нові санкції мають «визначити тон» політики адміністрації Байдена на російському напрямі. Крім того, вони окреслять «чіткий відхід» від бачення команди Трампа, яка відмовилася свого часу вводити обмеження проти РФ після гучної справи отруєння, а також уникала прямої конфронтації з Москвою на тлі зловмисних і ворожих дій російського керівництва.

При цьому, в Білому домі розглядають варіант одночасного застосування санкцій проти Росії, в тому числі, за численні напади на американську демократію, хакерські атаки через SolarWinds, а також вербування талібів в Афганістані для ураження військових США.

Читайте також: Держдеп заявив, що не веде перемовин з Німеччиною щодо Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, у ЄС готуються до оголошення нових санкції проти РФ у справі Навального вже у вівторок. Очікується, що ці обмеження будуть індивідуальними і стосуватимуться принаймні чотирьох російських високопосадовців через причетність до суттєвих порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-