Польща просить Китай продати їй вакцину

Польща просить Китай продати їй вакцину

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда під час телефонної розмови з лідером КНР Сі Цзіньпіном попросив Пекін продати Варшаві вакцину китайського виробництва.

Про це інформує канцелярія президента Польщі, передає Укрінформ.

«На запит прем’єра Матеуша Моравецького президент Польщі підняв також питання польсько-китайської співпраці у сфері боротьби з пандемією коронавірусу, зокрема можливості закупівлі Польщею вакцини, виробленої у Китаї»,- йдеться в повідомленні.

Як зазначається, питання ймовірної закупівлі китайської вакцини буде предметом подальших міжурядових консультацій.

Водночас речник уряду Польщі Пьотр Мюллер під час пресконференції у понеділок зазначив, що Рада міністрів країни ще не прийняла жодного рішення у справі купівлі китайської чи російської вакцини. За його словами, уряд аналізує ситуацію в інших країнах, які купили вакцину у цих країнах.

Читайте також: Філіппіни почали вакцинацію китайським препаратом Sinovac

Як повідомлялося, Польща є однією з країн ЄС, які активно критикують Єврокомісію за недостатній тиск на виробників вакцини, з якими підписано контракти, щоб вони виконували умови контрактів і вчасно постачали вакцину.

Станом на 1 березня у Польщі виконано вже понад 3,3 млн щеплень, двічі вакциновано майже 1,2 млн людей. У Польщі майже завершилася вакцинація працівників медичної сфери, триває активна вакцинація літніх людей, а також освітян та вихователів дитсадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-