Глава МОЗ Польщі повʼязує третю хвилю пандемії з «британським» штамом

Глава МОЗ Польщі повʼязує третю хвилю пандемії з «британським» штамом

Укрінформ
Третя хвиля пандемії коронавірусу, про яку в Польщі заговорили тиждень тому, у значній мірі генерується “британським” штамом коронавірусу.

Про це заявив в понеділок глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, повідомляє Укрінформ з посилання на TVN24.

“Насправді, ми вже потроху дізнаємося, що у першу чергу відповідає за третю фазу: йдеться про збільшення частки “британської” мутації”, - заявив Недзельський в ефірі радіо Plus.

Він підкреслив, що ситуація з розповсюдженням “британського” штаму виглядає “дуже погано”. Зокрема, міністр зазначив, що аналіз 77 зразків COVID-19, які отримано від жителів Поморського воєводства (північ країни) у 60 випадках показав наявність “британської” мутації.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу виявили вже у 101 країні – ВООЗ

За словами міністра, у найближчі дні стане відомо, якою є частка “британського” штаму у контексті інфікованості по всій країні.

Як відомо, з 27 лютого у Польщі на два тижні продовжено нинішні коронавірусні обмеження, а у Вармінсько-Мазурському воєводстві (північний схід РП) у зв’язку з високим відсотком інфікованих запроваджено нові обмеження: скасовано стаціонарне навчання для учнів 1-3 класів шкіл, закрито торгові центри, театри, кінотеатри, музеї, басейни.

Читайте також: У Польщі 10% COVID-інфікувань викликані «британським» штамом

За минулу добу, 28 лютого, в Польщі виявлено 4 876 випадків інфікування, померли 24 особи. Від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 1,7 млн осіб, померли більше 43,7 тис.

Як відомо, так званий “британський” штам коронавірусу має більшу загрозу зараження, ніж попередній “китайський” COVID-19.

Фото: PAWEŁ RELIKOWSKI / POLSKAPRESS/East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-