Росія хоче оштрафувати Twitter на $100 тисяч

Росія хоче оштрафувати Twitter на $100 тисяч

Укрінформ
Російське наглядове відомство Роскомнагляд звинуватило соцмережу Twitter в злісному порушенні російського законодавства і погрожує значним штрафом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Роскомнагляду.

За даними російського відомства, платформа мікроблогів не знищила близько трьох тисяч матеріалів з забороненою інформацією, в якій, зокрема, містяться заклики до суїциду, порнографічні зображення неповнолітніх, а також способи виготовлення і вживання наркотиків.

Роскомнагляд попередив соцмережу Twitter про штраф у розмірі від 800 тис. ($10,8 тис.) до 8 млн рублів ($100,8 тис.). За повторне порушення загрожує штраф до 20% сукупної річної виручки компанії.

Читайте також: Twitter оскаржив у Верховному суді РФ штраф Роскомнагляду

Раніше Роскомнагляд заявив, що оштрафує сім найбільших інтернет-платформ - Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, відеохостинг YouTube, а також російські соцмережі, заборонені в Україні, «ВКонтакте»‎, «Одноклассники»‎, за невиконання вимог російської влади знищувати матеріали із закликами до неповнолітніх брати участь в акціях протесту 23 січня. Відомство також попередило про блокування і штрафи за публікації з завищеними показниками учасників «незаконних мітингів»‎.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-