Філіппіни почали вакцинацію китайським препаратом Sinovac

Філіппіни почали вакцинацію китайським препаратом Sinovac

Укрінформ
Із 1 березня Філіппіни розпочали свою програму вакцинації населення від COVID-19: першими щеплення китайським препаратом від Sinovac Biotech отримали медики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що медичні працівники 6 державних лікарень столичного регіону отримали вакцини Sinovac Biotech, подаровані країні Китаєм цієї неділі. Наразі це єдина вакцина, яка взагалі є на Філіппінах.

«Ви справді є героями в цей час пандемії. Тому правильно, що ви першими отримаєте вакцини», - заявив прессекретар президента Гаррі Роке медичним працівникам.

Варто звернути увагу на те, що запуск філіппінської кампанії з вакцинації відкладався декілька разів, останнього разу – через затримку 525 600 доз вакцини AstraZeneca, які мали надійти в понеділок.

Цього року планують імунізувати 70 зі 108 мільйонів жителів Філіппін для досягнення колективного імунітету та відновлення економіки, помітно постраждалої від пандемії COVID-19.

Карліто Гальвес, який очолює урядову стратегію вакцинації, заявив, що Філіппіни не можуть рухатись вперед, поки всі не будуть імунізовані.

Читайте також: У Молдові стартувала COVID-вакцинація

Як відомо, Філіппіни стали останньою країною в Південно-Східній Азії, яка розпочала свою програму імунізації, але перед нею постала проблема не лише забезпечити постачання вакцин, а й переконати своїх громадян підтримати вакцинацію.

Із початку пандемії на Філіппінах виявлено 576 352 випадки коронавірусу, включаючи 12 318 смертельних. При цьому в країні мають місце й зараження новим британським штамом вірусу.

Станом на ранок 1 березня у світі з початку пандемії підтверджено 114 689 757 випадків коронавірусу, зокрема 2 543 321 летальних. Число людей, які вже одужали від цієї хвороби складає 90 251 891.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-