Глава Євроради підтримав розпуск парламенту Молдови

Глава Євроради підтримав розпуск парламенту Молдови

Укрінформ
Глава Євроради Шарль Мішель в неділю, 28 лютого, підтримав вимогу президента Молдови Майї Санду про якнайшвидше розпуск парламенту республіки та висловився за активізацію боротьби з корупцією в країні.

Про це передає Укрінформ з посиланням на видання newsmaker.

«Хочу передати важливий посил про підтримку з боку ЄС зусиль пані Санду в боротьбі з корупцією. Ті, хто був залучений до беззаконня, не повинні брати участь в будівництві майбутнього Молдови, тому дострокові вибори в парламент можуть втілити це в життя. Ми чекаємо, щоб всі політичні діячі керувалися інтересами громадян Республіки Молдова. Пані президент, Європа на вашому боці», - сказав він під час брифінгу після зустрічі з Санду в Кишиневі, куди прибув в рамках поїздки в Молдову, Грузію та Україну.

Читайте також: Політична криза в Молдові: Санду бачить єдиний вихід у дострокових виборах

За його словами, ЄС має намір допомагати Молдові з отриманням вакцини від коронавірусу та очікує від Кишинева активної реалізації реформ.

Мішель також підкреслив, що активна підтримка Молдови Євросоюзом «йде рука об руку з процесом імплементації реформ».

Читайте також: У Молдову привезли першу партію COVID-вакцини AstraZeneca

Нагадаємо: після перемоги на президентських виборах в Молдові лідера проєвропейської Партії дії та солідарності Майї Санду в республіці почалася політична криза. Її прихильники під час акцій протесту вимагали відставки сформованого Партією соціалістів уряду і дострокових виборів в законодавчий орган. В результаті у відставку пішов прем'єр-міністр Іон Кіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-