Патріарх Варфоломій відзначає день народження

Патріарх Варфоломій відзначає день народження

Укрінформ
Вселенський патріарх Варфоломій відзначає день народження 29 лютого, привітання на його адресу надходять сьогодні, оскільки ця дата випадає в календарі раз на чотири роки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу партії "Європейська солідарність".

Зокрема, патріарха привітав п'ятий Президент України, лідер партії "Європейська Солідарність", народний депутат Петро Порошенко. "Три десятиліття тому на Ваші плечі був покладений важкий хрест, який під силу тільки мудрій і сильній духом людині. Для всіх православних християн Ви стали прикладом великого служіння Господу, прикладом любові і милосердя, яке ми, українці, неодноразово відчули на собі... Дякую за Томос про автокефалію для Православної Церкви України, який звільнив український народ від московського духовного ярма", - сказав Порошенко.

"Надавши Томос про автокефалію Ви, улюблений у Христі Всесвятійший владико, не полишили нашу давню і апостольську за часом заснування, але і наймолодшу в Диптиху Помісну Церкву, продовжуючи жертовно служити справі її зростання і визнання іншими Церквами-Сестрами. За це Вам доводиться багато терпіти несправедливих і безпідставних звинувачень, навіть сповнених озлоблення словесних нападів від тих, хто хотів би і надалі спиратися у церковних справах на сили світу цього, а не на істину і любов", - йдеться у привітанні Варфоломію Предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія. Він висловив сподівання, що патріарх прибуде до Києва цього літа на святкування 30-ліття Незалежності.

Читайте також: В СКУ привітали Епіфанія з річницею інтронізації та запевнили у підтримці ПЦУ в світі

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив намір відвідати Україну нинішнього року. Очікується, що візит відбудеться у серпні 2021 року та буде приуроченим до Дня Незалежності України.

Фото: EPA-EPA / EPA / Olivier Hoslet 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-