У столиці Бразилії оголосили цілодобовий локдаун через COVID-19

У столиці Бразилії оголосили цілодобовий локдаун через COVID-19

Укрінформ
Столиця Бразилії від суботи переходить у режим цілодобового локдауну для сповільнення поширення COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

“Задля припинення спалаху COVID-19, що призвів до заповнення реанімацій, губернатор столиці Бразилії оголосив про запровадження цілодобового локдауну для усіх, окрім постачальників важливих послуг”, - йдеться у матеріалі.

Магазини, аптеки, автозаправні станції, церкви та салони ритуальних послуг продовжать роботу, але всі інші бізнеси закриють двері для відвідувачів, у тому числі бари й ресторани, відповідальні за зростання рівня захворюваності наприкінці минулого року.

Читайте також: Ірландія продовжила локдаун ще на шість тижнів

За інформацією міністерства охорони здоров’я, палати реанімації у Бразилії, третьому за розміром місті країни із населенням у 3 млн осіб, заповнені на понад 80%. Такі само показники фіксувалися минулого року на піку пандемії.

“Упродовж останніх 24 годин на території Бразилії виявили 65 169 нових випадків інфікування COVID-19. За той же час хвороба забрала 1 337 життів”, - підсумовує Reuters.

Читайте також: Чехія ізолює райони, закриває школи та одягає всіх у медичні маски

Як відомо, за загальною кількістю смертей від COVID-19 Бразилія у світі поступається лише США. Протягом пандемії 252 835 бразильців померли від нового коронавірусу, а в США недуга забрала більше півмільйона життів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-