Британія в ООН вимагатиме реакції на порушення прав людей в тоталітарних країнах

Британія в ООН вимагатиме реакції на порушення прав людей в тоталітарних країнах

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб закличе ООН вжити заходів проти систематичного порушення прав людини в Росії, Білорусі, Китаї та М'янмі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві, поширеній міністерством, витяги з тексту якого опублікував Bloomberg.

За інформацією агентства, Рааб вкаже на ганебне поводження з опозиціонером Олексієм Навальним і попередить, що Росія не виконує своїх міжнародних зобов'язань.

"Порочне рішення, спрямоване проти жертви отруєння, а не тих, хто відповідальний за нього, демонструє, що Росія не виконує базові зобов'язання, виконання яких передбачається для будь-якого відповідального члена міжнародної спільноти", - зазначив Рааб, коментуючи рішення суду щодо опозиціонера.

Читайте також: Сенат Польщі закликав Євросоюз розширити санкції проти Росії

Крім того, МЗС Британії заявить про систематичне порушення прав людини ще в трьох країнах. Він скаже про кризу прав людини в Білорусі після жорстокого придушення протестувальників, не згодних з результатами президентських виборів, а також вимагатиме надати верховному комісару ООН з прав людини негайний і безперешкодний доступ в Синьцзян-Уйгурський автономний район на північному заході Китаю через порушення прав уйгурів, включаючи тортури, примусову працю та примусову стерилізацію жінок.

Читайте також: Австрія виступає за «зважені» санкції щодо Навального

Крім цього, міністр освітить порушення в М'янмі та закличе військових в цій країні відійти в сторону і звільнити цивільних лідерів.

Нагадаємо: міністри закордонних справ Європейського Союзу сьогодні обговорять відмову Росії виконувати рішення ЄСПЛ щодо російського опозиціонера Олексія Навального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-