США офіційно повернулися до Паризької кліматичної угоди

США офіційно повернулися до Паризької кліматичної угоди

Оновлено
Укрінформ
Сполучені Штати знову офіційно стали стороною Паризької кліматичної угоди, з якої вийшли за рішенням експрезидента Дональда Трампа минулого року.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, поширеній у п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

«20 січня, у свій перший день перебування на посаді, президент Байден підписав документ щодо повернення Сполучених Штатів до Паризької угоди. Відповідно до умов угоди, США сьогодні офіційно знову стають стороною (угоди – ред.)», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що Паризька угода – це безпрецедентна основа для глобальних дій, щоб уникнути катастрофічного потепління планети та посилити стійкість всього світу до наслідків змін клімату. Блінкен підкреслив, що ці зміни вже спостерігаються, тож зараз слід зосереджувати політику – як внутрішню, так і зовнішню – на пошуку відповідей на ці реальні загрози.

«Це життєво важливо у наших дискусіях з питань нацбезпеки, міграції, міжнародних зусиль у галузі охорони здоров’я, а також у наших економічних, дипломатичних зусиллях і торговельних переговорах»,- наголосив держсекретар.

Читайте також: А Паризька кліматична угода має сенс без участі США?

Як зауважив Блінкен, США звертатимуть увагу світу до цих питань по всіх фронтах, у тому числі на кліматичному саміті лідерів 22 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США Дональд Трамп заявив у 2017 році, що Вашингтон вийде з угоди, заявивши, що продовження участі в ній може принести економічний збиток. Вихід Сполучених Штатів офіційно набув чинності 4 листопада 2020 року.

Чинний президент США Джо Байден оголосив одним із пріоритетів повернення Америки до глобального лідерства в зусиллях за збереження клімату. Одним із перших його указів стало повернення США до Паризької кліматичної угоди. Байден також ініціював проведення саміту з питань клімату за участю світових лідерів на День Землі - 22 квітня в США.

Паризька кліматична угода є міжнародною домовленістю в межах Рамкової конвенції ООН про зміну клімату щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 р. На відміну від Кіотського протоколу, Паризька угода передбачає, що зобов'язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від рівня їх економічного розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-