Експерт ВООЗ: малоймовірно, що COVID-19 занесли до Китаю ззовні

Експерт ВООЗ: малоймовірно, що COVID-19 занесли до Китаю ззовні

Укрінформ
Версія про те, що коронавірус могли завезти до Китаю з іншої країни у заморожених продуктах чи в якийсь інший спосіб, є вкрай малоймовірною.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу заявив голова групи експертів ВООЗ Пітер Бен Ембарек.

За його словами, в Китаї були виявлені лише поодинокі випадки коронавірусу в заморожених продуктах, і їх не могли завезти до країни у 2019 році, коли ніде у світі не фіксували коронавірусу.

"Тому ідея потрапляння вірусу до Китаю у 2019 році через продукти харчування - це не та версія, на якій ми фокусуємося", - зазначив Ембарек.

Читайте також: Експерти ВООЗ назвали найбільш вірогідну гіпотезу походження COVID-19

Він додав, що ВООЗ схиляється до тієї версії, що коронавірус міг поширитися на ринку в Ухані через заморожене м'ясо місцевої худоби.

Як повідомляв Укрінформ, експерти ВООЗ відвідали шпиталь у місті Ухань, де лікувалися перші пацієнти з коронавірусом. Вони побували і на продовольчому ринку, де було вперше виявлено випадки інфікування, а також у центрі контролю за хворобами та центрі боротьби із захворюваннями тварин.

Читайте також: Спалах коронавірусу в Ухані був більшим, ніж вважалося — місія ВООЗ

Група з 13 експертів прибула до Уханя 14 січня. До складу команди ВООЗ увійшли фахівці зі США, Австралії, Німеччини, Японії, Великої Британії, РФ, Нідерландів, Катару та В'єтнаму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-