Австрійські готелі та ресторани будуть зачинені до Великодня

Австрійські готелі та ресторани будуть зачинені до Великодня

Укрінформ
Спричинене пандемією коронавірусу закриття готелів, ресторанів та закладів дозвілля в Австрії триватиме приблизно до Великодня.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив у понеділок федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц.

"З огляду на сьогоднішню ситуацію, ми не очікуємо подальшого зняття обмежень щонайменше до Великодня", - заявив глава австрійського уряду.

Читайте також: Австрія відчиняє школи й магазини, але вводить «нічний» карантин

За словами Курца, епідеміологічна ситуація в країні після послаблення локдауну 8 лютого залишається стабільною, але треба боротися з поширенням мутацій коронавірусу – британським та південноафриканським штамами, які набувають поширення в Австрії. Наступну оцінку ситуації з поширенням недугу, від якої залежатимуть прийняття подальших рішень щодо локдауну, уряд зробить 1 березня.

Читайте також: Італія посилила правила в'їзду для австрійців через мутований коронавірус

Таким чином, очікуваного відкриття у березні австрійських ресторанів та готелів, які залишаються закритими з 2 листопада 2020 року, не відбудеться. Вони, як і театри та кінотеатри, залишатимуть закритими до Великодніх свят.

Також в Австрії продовжує діяти обмеження щодо зустрічей – не більше 4 дорослих з двох різних домогосподарств. Крім того, чинним залишається обмеження виходу з дому у вечірній та нічний час.

Читайте також: В Австрії більш як утричі зріс штраф за неносіння FFP-маски

Протягом минулої доби в Австрії було виявлено 1225 нових випадків інфікування коронавірусом. Наразі в лікарнях країни знаходяться майже понад 1338 хворих на COVID-19, 258 з яких – у відділеннях інтенсивної терапії.

Читайте також: Австрія посилила контроль на кордонах через нові штами коронавірусу

Як відомо, в Австрії 8 лютого відбулося пом’якшення чинного з грудня локдауну: відкрилися школи та запрацювали заклади роздрібної торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-