ЄС в березні може ввести нові санкції проти РФ через справу Навального - журналіст

ЄС в березні може ввести нові санкції проти РФ через справу Навального - журналіст

Укрінформ
Європейський союз може схвалити санкції проти Росії через ситуацію з опозиціонером Олексієм Навальним та іншими порушеннями прав людини у березні цього року.

Як передає Укрінформ із посиланням на Twitter брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Ріхарда Йозвяка, над санкціями почали працювати минулого тижня.

"Санкції ЄС в роботі з минулого тижня. Вони не будуть готові до засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, яку відбудеться 22 лютого. Тоді буде якась політична домовленість", - написав Йозвяк.

Читайте також: Адвокати Навального звернулися до Ради Європи у зв'язку зі «справою Ів Роше»

За словами журналіста, зараз варто чекати на певну політичну домовленість щодо санкцій проти Росії, а офіційне схвалення заходів, ймовірно, відбудеться на саміті Європейського союзу в березні 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, Олексія Навального затримали 17 січня після повернення в Росію з Німеччини, де він лікувався від наслідків отруєння «Новічком». 2 лютого суд замінив політику умовний термін у «справі Ів Роше» на реальний - він повинен відбути в колонії 2 роки та 8 місяців.

Читайте також: Протести у РФ: комісар Ради Європи вимагає пояснень щодо масових репресій

23-го і 31 січня, а також 2 лютого після оголошення рішення суду по всій Росії пройшли акції на підтримку Навального. Силовики затримали щонайменше 11 тисяч учасників демонстрацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-