Італія посилила правила в'їзду для австрійців через мутований коронавірус

Італія посилила правила в'їзду для австрійців через мутований коронавірус

Укрінформ
Італія з 14 лютого запровадила жорсткіші правила перевірки приїжджих з Австрії з метою захисту від поширення нових варіантів коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца, передає Укрінформ із посиланням на DW.

За словами глави МОЗ, таким чином країна прагне захиститися від "південноафриканської" мутації, яка поширюється в Австрії.

Читайте також: ЄС спростив процедуру схвалення вакцин, адаптованих до мутацій коронавірусу

Нові правила передбачають, що люди, які пробули в Австрії понад 12 годин, - навіть транзитні пасажири - мають на кордоні пред'явити негативний тест на коронавірус, зроблений не більш ніж за 48 годин до прибуття на кордон. Уже в Італії подорожні мають відбути двотижневий карантин, після якого їм треба буде зробити ще один тест.

Крім того, у ніч проти 14 лютого німецька поліція виставила пости на кордоні з Чехією та австрійською федеральною землею Тироль, які визнано "регіонами, де поширена мутація коронавірусу". Кордон дозволено перетинати лише тим особам, які працюють у медичній сфері або на підприємствах критичної інфраструктури, а також водіям вантажівок і тим, хто їде на похорон. При цьому поліцейським треба пред'явити негативний тест на коронавірус.

Читайте також: Японія дала добро на вакцину від коронавірусу Pfizer

Як повідомлялося, науковці припускають, що "південноафриканський" штам коронавірусу може бути більш стійким до вакцини, а також частіше заражати людей, які вже перехворіли на COVID-19.

За даними Worldometer, у світі виявлено 109 168 231 випадків COVID-19, зокрема 2 406 689 летальних, одужали 81 214 047 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-