В Іспанії стартував судовий процес проти популярної партії за звинуваченнями у корупції

В Іспанії стартував судовий процес проти популярної партії за звинуваченнями у корупції

Укрінформ
В Іспанії розпочалося судове провадження проти Народної партії за звинуваченнями у корупції - процес розпочався лише за шість днів до регіональних парламентських виборів у Каталонії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DPA.

Головний підсудний, колишній скарбник Народної партії Луїс Барсенас, який вже відбуває 29-річний термін у в'язниці, пообіцяв зробити подальші "вибухові" заяви щодо нелегальних джерел фінансування партії.

Іспанські судді вже встановили на попередньому судовому засіданні, що партія протягом десятиліть отримувала незадекларовані пожертви, а замість цього забезпечувала підприємцям державні контракти.

Читайте також: Іспанська Каталонія перенесла вибори через пандемію COVID-19

За це партію оштрафували, а Барсенаса та інших політиків та підприємців засудили до різних термінів ув'язнення.

Зараз Барсенас заявляє, що розкриє нові деталі незаконного фінансування партії, що, на його думку, відбувалося з відома колишнього лідера партії та голови уряду Іспанії Маріано Рахоя.

Рахой, своєю чергою, заперечує ці звинувачення та виступатиме на суді як свідок.

Читайте також: В Іспанії коронавірус визнали «професійним захворюванням» медиків

Судовий розгляд відбувається у незручний час для найбільшої опозиційної сили Іспанії, що утримувала владу в країні до 2018 року.

Соціологічні опитування свідчать, що Народна партія ризикує програти правій популістській партії Vox на виборах у Каталонії наступної неділі.

Як повідомлялось, Каталонія обиратиме регіональний парламент 14 лютого після того, як суд скасував план місцевого уряду щодо перенесення голосування на травень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-