ВООЗ потрапила до інституту вірусології в Ухані та інших COVID-об'єктів

ВООЗ потрапила до інституту вірусології в Ухані та інших COVID-об'єктів

Укрінформ
Китайська влада надала членам делегації вчених зі Всесвітньої організації охорони здоров'я повний доступ до всіх об'єктів і людей в Ухані, яких вони запитували для проведення розслідування причин появи COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP з посиланням на заяву Пітера Дашака - члена групи науковців, що прибули до КНР.

«Нас запитали, куди ми хочемо вирушити. Ми надали приймаючій стороні список. І ми побували в усіх основних місцях. В усіх місцях, які ми просили подивитися, усіх, кого ми хотіли побачити», - сказав він.

Експерт також високо оцінив роботу китайських експертів й особливо заступника голови Уханського інституту вірусології Ши Чженлі, з якою вони співпрацювали під час місії. Дашак зазначив, що в інституті їх зустріли з такою відкритістю, якої він навіть не очікував.

Читайте також: Експерти ВООЗ відвідали «лігво» коронавірусу в Ухані – «мокрий ринок»

«Тиск на цей заклад, я впевнений, був сильним, тому дійсно добре, що не лише я, а й уся група міжнародних експертів могла поставити цінні запитання», - заявив представник ВООЗ.

Він також розповів, що команда експертів уже завершила відвідування об'єктів і проведе наступні кілька днів, вивчаючи дані і консультуючись із китайськими експертами, а потім представить резюме своїх висновків на брифінгу.

Читайте також: Експерти ВООЗ відвідали в Ухані центр боротьби з хворобами тварин

Як відомо, Пітер Дашак – президент неурядової організації EcoHealth Alliance у Нью-Йорку.

Уперше COVID-19 виявили в кінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань. У березні 2020 року ВООЗ оголосила спалах коронавірусу пандемією.

Cтаном на ранок 6 лютого у світі COVID-19 підтверджено у 105 954 302 випадках, включаючи 2 310 035 летальних, 77 590 041 особа одужала.

Фото: Hinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-