Боррель сподівається, що в ЄС сертифікують російську COVID-вакцину

Боррель сподівається, що в ЄС сертифікують російську COVID-вакцину

Укрінформ
Країни Євросоюзу, які стикнулися з браком вакцин проти коронавірусу, зможуть скористатися російським препаратом, якщо його якість підтвердить Європейське медичне агентство.

Таку думку високий представник ЄС Жозеп Боррель висловив у Москві на пресконференції після переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу привітати Росію з цим успіхом. Це добра новина для всього людства. Це означає, що у нас буде більше інструментів, з якими ми зможемо зустріти пандемію. Я був радий прочитати наукову доповідь, що була оприлюднена у престижному журналі Lancet щодо показників російської вакцини. Сподіваюся, що Європейське медичне агентство зможе сертифікувати цю вакцину з метою її використання у країнах-членах ЄС…  Адже ми відчуваємо брак вакцин, а це буде ще один шлях постачання», - заявив Боррель.

Читайте також: Більшість медиків Білорусі відмовляються від російської вакцини «Спутник

Як повідомлялося, 25 січня після засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ Боррель оголосив про намір відвідати Росію на запрошення Лаврова з метою обговорення поточних проблем у відносинах між РФ і Євросоюзом, включаючи отруєння та арешт опозиційного політика Олексія Навального, а також придушення демонстрацій на його підтримку.

Як наголосив Боррель, цей візит здійснюється напередодні стратегічної дискусії щодо відносин з Росією у форматі Європейської ради, яка має відбутися у березні.

Фото: European Union/EP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-