Адміністрація США зробить «повний перегляд» всіх зловмисних дій Росії – Блінкен

Адміністрація США зробить «повний перегляд» всіх зловмисних дій Росії – Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що нова адміністрація в Вашингтоні проведе повний перегляд зловмисної діяльності уряду РФ та водночас заявив, що здивований, як один опозиціонер в Росії зміг настільки перелякати Кремль.

Про це він заявив під час першої пресконференції на своїй посаді, що відбулася в середу в Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Мене досі вражає, яким занепокоєним і, можливо, переляканим виглядає російський уряд через одну людину - пана Навального», - зауважив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Байден планує відновити відносини з ЄС, посилити НАТО і стримувати Росію – Карпентер

Він зазначив, що нова адміністрація зараз вивчає всі дії Росії, які викликають «глибоку стурбованість» як щодо використання хімічної зброї в РФ, так і замаху на вбивство російського опозиціонера.

У цьому ж контексті Блінкен додав, що в Вашингтоні також уважно вивчають інші дії росіян, у тому числі хакерський напад на програмне забезпечення SolarWinds, що дозволило зламати доступ до федеральних установ та бізнес-структур. Крім того, за його словами, переглядаються рапорти про грошові винагороди, які пропонували росіяни в Афганістані за атаки проти американських військових. Окремо вивчаються спроби РФ втрутитися в президентські вибори 2020 року в США.

Читайте також: США мають посилити санкції, якщо за рік Росія не піде з Донбасу – Гербст

За словами держсекретаря США, по всіх цих питаннях буде проведений «повний перегляд» і потім прийняте рішення, що робити далі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відбулася перша телефонна розмова президента США Джо Байдена з кремлівським лідером Володимиром Путіним. Американський лідер при цьому озвучив той самий перелік занепокоєнь, додавши також, що Америка твердо підтримує суверенітет України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-