Щеплення під органну музику: собор у Солсбері став центром COVID-вакцинації

Щеплення під органну музику: собор у Солсбері став центром COVID-вакцинації

Фото
Укрінформ
Середньовічний собор в англійському місті Солсбері, який став широко відомим під час розслідування замаху з використанням російської отруйної речовини «Новічок», зробили центром масової вакцинації населення від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційному сайті собору.

З 16 січня собор є одним із 20 центрів для масового щеплення, які відкрили на території Англії за минулий місяць.

Сюди щодня приходять сотні літніх людей, які очікують своєї черги на безпечній дистанції. Усе це відбувається під старовинну органну музику, яка робить такий центр вакцинування по-справжньому унікальним.

Слід наголосити, що Велика Британія планує до середини наступного місяця ввести першу дозу вакцини більш ніж 15 мільйонам громадян. У пріоритеті знаходяться найстарші та найвразливіші британці.

Усе ж доросле населення британська влада хоче щепити від коронавірусу до 18 вересня 2021 року.

Читайте також: Moderna заявляє, що її COVID-вакцина захищає від мутованих штамів

Як відомо, 800-річний собор у Солсбері став всесвітньо відомим після замаху на російського колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки, яких отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новічок». Підозрювані в організації цього замаху співробітники російського ГРУ Петров і Боширов у своєму інтерв’ю тоді стверджували, що є просто туристами й приїхали до Солсбері подивитися шпилі «знаменитого Солсберійського собору».

Читайте також: Шмигаль розповів у Раді про п’ять етапів COVID-вакцинації

Нагадаємо також, що у Великій Британії загалом із початку пандемії підтверджено 3,66 мільйона випадків коронавірусу, включаючи 98,5 тисяч летальних.

Фото: PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-