Постраждалим від домагань Вайнштейна присудили виплату у $17 мільйонів

Постраждалим від домагань Вайнштейна присудили виплату у $17 мільйонів

Укрінформ
Суд у справах банкрутства в американському штаті Делавер наказав продюсерській компанії Гарві Вайнштейна Weinstein Company виплатити $17,1 млн жінкам, які зазнали з його боку насильницьких дій сексуального характеру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Variety.

Дане рішення винесла суддя Мері Уолрот, вона постановила створити в рамках процедури банкрутства компанії фонд в розмірі $17,1 млн, кошти з якого будуть розподілені між більш ніж 50 жертвами сексуального насильства з боку Вайнштейна.

Читайте також: Вайнштейну пред'явили нові звинувачення в зґвалтуваннях

Деякі жертви домагань з боку американського продюсера отримають компенсацію в розмірі понад $500 тис.

Суддя наголосила, що в разі якби створення фонду домогтися не вдалося, жінки отримали б мінімальні виплати або взагалі не могли б розраховувати на них.

Читайте також: Єлизавета ІІ забрала у засудженого Вайнштейна орден Британської імперії

Як повідомляв Укрінформ, американський кінопродюсер Гарві Вайнштейн, якого десятки жінок звинуватили у сексуальних домаганнях, 11 березня отримав вирок Верховного суду Мангеттена — 23 роки позбавлення волі. Хвиля звинувачень у сексуальних домаганнях почалася у США після публікації New York Times восени 2017 року про домагання з боку Харві Вайнштейна. Зокрема, його звинуватили акторки Анджеліна Джолі й Гвінет Пелтроу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-