МАГАТЕ допомогло майже 130 країнам у боротьбі з коронавірусом

МАГАТЕ допомогло майже 130 країнам у боротьбі з коронавірусом

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) надіслало діагностичне обладнання для виявлення коронавірусу до 285 лабораторій у 127 країнах.

Як передає Укрінформ, про це заявив директор відділення МАГАТЕ у Латинській Америці та Карибському басейні Луїс Лонгорія-Гандара під час 148-го засідання виконавчої ради ВООЗ.

"МАГАТЕ сприяє розбудові потенціалу держав-членів з використання діагностичних апаратів RT-PCR у реальному часі. На сьогодні МАГАТЕ надало підтримку 285 зареєстрованим національним лабораторіям у 127 країнах і територіях в усьому світі для боротьби з пандемією", - заявив він.

Починаючи з березня 2020 року, у рамках боротьби з COVID-19 Агентство надавало країнам-учасницям діагностичне обладнання, комплекти та витратні матеріали для апаратів типу RT-PCR, шафи біобезпеки та обладнання для відбору проб, тестування і контролю, а також засоби індивідуального захисту.

Читайте також: МАГАТЕ відправляє в 40 країн обладнання для тестування коронавірусу

При цьому відзначено, що країни-донори та приватний сектор профінансували відповідний фонд МАГАТЕ для боротьби з коронавірусом на 27 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, МАГАТЕ у червні надіслало Україні гуманітарну допомогу у вигляді обладнання для виявлення COVID-19 - зокрема, комплект для здійснення діагностики методом ПЛР зі зворотною транскрипцією в реальному часі (RT-PCR).

Читайте також: Україна отримала від МАГАТЕ обладнання для діагностики COVID-19

Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні у тісній взаємодії з МАГАТЕ опрацьовує можливість отримання нашою країною додаткової технічної допомоги для боротьби з COVID-19.

За останніми даними, у світі з початку пандемії підтверджено 99,691 млн випадків коронавірусу. Померли майже 2,137 млн осіб, змогли побороти недугу 71,662  млн хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-