Білий дім відновив підписку на найбільші ЗМІ США

Білий дім відновив підписку на найбільші ЗМІ США

Укрінформ
Білий дім за президентства Джо Байдена відновив підписку на видання The New York Times і Washington Post, які Дональд Трамп звинувачував у поширенні фейків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill з посиланням на джерело у Білому домі.

За даними видання, перші примірники газет прибули в четвер вранці, в перший повний робочий день Байдена на посаді президента США.

Його попередник Дональд Трамп скасував підписку на дві найбільші газети США у жовтні 2019 року через свою давню ворожнечу з медіа. У той час Трамп характеризував їх як "fake news" та звинувачував у корумпованості.

Читайте також: Twitter заблокував сторінку члена Конгресу США, яка поширювала теорію змови QAnon

Водночас за роки президентства Трампа у The New York Times і Washington Post стався сплеск передплатників та читацької аудиторії, що зробило їх репортерів медійними зірками.

Між адміністрацією Трампа та пресою існувала глибока недовіра: ЗМІ повідомляли про брехню з боку президента, а Білий дім майже перестав проводити брифінги для преси в останні місяці його перебування на посаді.

Читайте також: Кінець епохи Трампа: країна, яку отримує Байден

На першій пресконференції нова речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що одним з пріоритетів є "відновлення довіри з американським народом".

"Коли президент Байден попросив мене виступити в цій ролі, ми говорили про важливість відновлення правди та прозорості в залі для брифінгів, і він попросив мене переконатися, що ми будемо інформувати про всю політику адміністрації Байдена-Гарріс і про роботу команди", - додала Псакі.

Читайте також: Байден прибрав з кабінету кнопку, якою Трамп замовляв колу

Як повідомляв Укрінформ, 46-й президент США Джо Байден 20 січня склав присягу як глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-