Іран готовий взаємно зі США повернутися до виконання «ядерної угоди» - МЗС

Іран готовий взаємно зі США повернутися до виконання «ядерної угоди» - МЗС

Укрінформ
Іран закликає нового президента США Джо Байдена “обрати кращий шлях” та повернутися до виконання “ядерної угоди” 2015-го року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на слова міністра закордонних справ Ірану Мухаммеда Джавад Заріфа пише Reuters.

“Байден може розпочати, прибравши усі санкції, запроваджені з часу приходу до влади Трампа, та спробувати повернутися до дотримання ядерної угоди 2015-го року без зміни її умов, про які було важко домовитися. У відповідь Іран скасує усі заходи, запроваджені для відплати після виходу Трампа з ядерної угоди”, - зазначив Заріф.

Він додав, що “ініціатива повністю належить Вашингтону”.

Читайте також: Ближчі місяці покажуть, чи вдасться «врятувати» ядерну угоду з Іраном – Маас

Міністр наголосив, що Іран також відкритий до обговорення із США інших проблем Близького сходу.

“Однак, саме жителі регіону, а не сторонні особи, повинні розв’язати ці проблеми. Ні США, ні європейські союзники не мають прерогативи на ведення або заохочення майбутніх перемовин”, - зауважив дипломат.

Читайте також: США посилили санкції проти ключових промислових організацій Ірану

Нагадаємо: під час каденції Дональда Трампа США відмовилися виконувати “ядерну угоду” з Іраном та запровадили додаткові санкції проти Тегерану, намагаючись примусити Іран розпочати перемовини стосовно ширшої угоди про балістичну ракетну програму та підтримку ворожих сил на Близькому сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-