Меркель сказала, чи можливе виробництво російської вакцини Sputnik V у Німеччині

Меркель сказала, чи можливе виробництво російської вакцини Sputnik V у Німеччині

Укрінформ
Виробництво російської вакцини Sputnik V від коронавірусу в Німеччині для скорішого подолання пандемії є допустимим, у разі її схвалення ЄС, попри політичні розбіжності.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на брифінгу в Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

Вона повідомила, що під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним запевнила його в тому, що Німеччина «хоче співпрацювати».

«Попри всі політичні розбіжності, які є наразі великими, в умовах пандемії можна співпрацювати у гуманітарній сфері заради подолання пандемії», - сказала глава уряду.

Читайте також: Кулеба проти закупівлі російської COVID-вакцини навіть у разі доведення її ефективності

Меркель уточнила, що підставою для співпраці є схвалення вакцини Sputnik V в ЄС. Якщо це станеться, і якщо агентство ЕМА дасть дозвіл, можна буде говорити про спільне виробництво. Поки що Меркель запропонувала російській стороні підтримку німецького Інституту Пауля Ерліха. «Це добра справа», - вважає вона.

Читайте також: Глава Єврокомісії заперечила майбутнє німецько-російської COVID-вакцини

Як повідомлялося, Путін звернувся до Меркель з пропозицією налагодити виробництво в ЄС російської вакцини Sputnik V, яку оголосили ще влітку як першу в світі зареєстровану вакцину попри те, що не було проведено достатньо клінічних досліджень. Наразі ця вакцина використовується в Росії та ще кількох країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-