У Польщі виявили «британський» штам COVID-19

У Польщі виявили «британський» штам COVID-19

Укрінформ
У Малопольському воєводстві Польщі (південь країни) зафіксовано перший випадок інфікування так званим “британським” штамом COVID-19.

Інформацію у Твіттері польської медичної лабораторії genXone SA підтвердило МОЗ Польщі, передає Укрінформ.

“Лабораторія genXone ідентифікувала “британський” штам коронавірусу B.1.1.7 в інфікованого з Малопольського воєводства”,- йдеться в повідомленні лабораторії.

Речник МОЗ Польщі Войцєх Андрусевич підтвердив, що інформацію про виявлення першого випадку “британського” штаму коронавірусу в Польщі передано до Міжнародної системи звітності про розповсюдження вірусу (GISAID).

Читайте також: У пацієнтів і лікарів берлінської клініки виявили «британський» штам

За його словами, на наступному тижні в Польщі розпочнеться загальнопольське дослідження, яке має допомогти у визначенні масштабів наявності “британського” штаму коронавірусу в Польщі та можливих наслідків для розповсюдження COVID-19 у країні.

Як повідомлялося, “британський” штам коронавірусу, який уперше зафіксовано у Великій Британії у грудні, є удвічі заразнішим, ніж домінуючий різновид коронавірусу.

У світі станом на ранок 21 січня зафіксовано понад 97,3 мільйона випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 69,8 мільйона осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-