У ПА ОБСЄ закликають Росію припинити політичне переслідування Навального

У ПА ОБСЄ закликають Росію припинити політичне переслідування Навального

Заява
Укрінформ
Керівництво загального комітету з питань демократії, прав людини й гуманітарних питань Парламентської асамблеї ОБСЄ засудило затримання російського опозиціонера Навального.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідна спільна заява голови комітету Кіріакоса Хаджиянні (Кіпр), заступника голови комітету Майкла Георга Лінка (ФРН) та доповідача Карі Генріксен (Норвегія) оприлюднена на сайті ОБСЄ.

"Олексій Навальний пережив нещодавно спробу вбивства та численні політично вмотивовані арешти у минулому. На жаль, його проблеми не завершилися, оскільки зараз він знову перебуває під вартою, і йому загрожує до 13 років ув’язнення. Його затримання російською владою під час повернення додому є неприпустимим", - йдеться у заяві.

Зазначається, що політичні опоненти уряду будь-якої країни на території ОБСЄ повинні мати право висловлювати свою думку.

"Ми закликаємо російську владу виконати свої зобов'язання стосовно ОБСЄ та згідно з Європейською конвенцією з прав людини - і припинити політично мотивоване переслідування", - заявили у ПА ОБСЄ.

Читайте також: В ООН закликали до негайного звільнення Навального

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня Олексій Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту "Шереметьєво". Він повертався до РФ з Німеччини, де проходив лікування і курс реабілітації після отруєння речовиною групи "Новичок" наприкінці серпня минулого року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-