У Туреччині ідентифікували тіло капітана затонулого судна Arvin

У Туреччині ідентифікували тіло капітана затонулого судна Arvin

Укрінформ
У Бартині ідентифікували тіло загиблого моряка з-поміж членів екіпажу суховантажу Arvin, який затонув вчора у Чорному морі. Ним виявився капітан судна, громадянин РФ. Пошуково-рятувальна операція триває.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив консул України в Анкарі Андрій Білик.

«Відбулася процедура упізнання тіла загиблого моряка, ним виявився капітан судна, громадянин Російської Федерації», - сказав Білик.

У процедурі упізнання взяв участь прокурор, відповідальний за справу затонулого українського суховантажу.

За словами українського консула, попри складні погодні умови, пошуково-рятувальна операція триває. Працюють два гелікоптери, жандармерія патрулює берегову лінію.

«Якщо погодні умови налагодяться, то після 15.00 (14.00 за Києвом) турецька сторона забезпечить моніторинг морського дна в районі аварії», - сказав консул.

Читайте також: Врятованих із затонулого судна українських моряків виписали з лікарні в Туреччині

Також він повідомив, що українські моряки, які були врятовані та сьогодні виписані з лікарні, почуваються добре і найближчим часом будуть доправлені в Анкару, звідки планується їх переліт в Україну.

«Зараз здійснюються заходи з документування громадян для повернення їх в Україну. Очікуємо, що їх повернення відбудеться завтра, 19 січня», - повідомив очільник Консульства при Посольстві України в Туреччині.

Читайте також: Аварія судна у Чорному морі: стали відомі імена врятованих українців

Всім морякам було зроблено тести на коронавірус, результати у всіх негативні.

Як повідомлялося, 17 січня у Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин зазнав аварії та потонув суховантаж Arvin. Судно йшло під прапором Палау й належало українській компанії. Суховантаж віз із грузинського порту Поті до болгарського Бургаса вантаж селітри і затонув через погодні умови.

На судні було 12 членів екіпажу, 10 з них - громадяни України.

Турецькою береговою охороною було врятовано 6 моряків - 5 українців та 1 росіянин, один моряк загинув. Пошуково-рятувальна операція триває. ВМС Туреччини направило фрегат та вертоліт для пошуку та порятунку моряків суховантажу Arvin. Ще один вертоліт залучено береговою охороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-