Польща закликає російську владу негайно звільнити Навального

Польща закликає російську владу негайно звільнити Навального

Укрінформ
ЄС має швидко й однозначно відреагувати на затримання в московському аеропорту “Шереметьєво” російського опозиціонера Олексія Навального, а влада РФ — негайно його звільнити.

Про це у Твіттері написав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Затримання Навального є черговою спробою залякати демократичну опозицію в Росії. Швидка й однозначна реакція на рівні ЄС є необхідною. Повага до громадянських прав є основою демократії. Закликаю владу Росії негайно звільнити затриманого”, - написав Моравецький.

Читайте також: Затримання Навального: Мезенцева каже, що Україна може оскаржити повноваження РФ у ПАРЄ

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда у Твіттері підкреслив, що дії російської влади стосовно Навального не можуть залишатися без наслідків з боку міжнародної спільноти.

“Від імені Польщі – члена Ради з прав людини ООН – закликаю до міжнародної солідарності в нинішній ситуації”,- написав президент РП.

Як повідомляв Укрінформ, Олексія Навального затримано у зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту «Шереметьєво» 17 січня.

Навальний повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську. Літак авіакомпанії «Перемога», на борту якого перебував російський опозиційний політик Олексій Навальний з дружиною, замість планового прильоту до «Внуково» приземлився в московському аеропорту «Шереметьєво».

Читайте також: У Росії заявили, що затриманий Навальний залишиться під вартою до суду

Раніше повідомлялося, що в Росії Навального можуть затримати ФСВП і Слідчий комітет. Тиждень тому ФСВП звернулася до суду з вимогою замінити Навальному умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний. Термін закінчився 30 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-