В Ізраїлі у 13 осіб паралізувало обличчя після щеплення вакциною Pfizer

В Ізраїлі у 13 осіб паралізувало обличчя після щеплення вакциною Pfizer

Укрінформ
13 громадян Ізраїлю після щеплення вакциною від COVID-19 виробництва компанії Pfizer пережили легкий параліч обличчя в якості побічного ефекту.

Як передає Укрінформ, про це інформує The Jerusalem Post.

Як зазначається, лікарі вважають, що на практиці кількість випадків із цим побічним ефектом захворювання вища.

Один із пацієнтів розповів виданню, що вже за декілька хвилин після щеплення він відчув дивні відчуття на підборідді та в роті.

«Принаймні 28 годин я ходив з ним (паралічем обличчя — ред). Я не можу сказати, що згодом це повністю зникло, але в мене не було іншого болю, крім незначного болю в місці, де була ін'єкція», — розповів він.

Читайте також: Норвегія занепокоєна: там після вакцинації померли майже 30 літніх людей

Щодо приймання другої дози чоловік іще не визначився. Але додав, що «це щось рідкісне, і я не хочу, щоб люди уникали вакцинації — це важливо».

«Ніхто не знає, пов'язано це з вакциною чи ні. Ось чому я б утрималася від надання другої дози тому, хто страждав на параліч після першої дози», — сказала професорка Галя Рахав, директорка інфекційного відділення Медичного центру "Шеба".

Читайте також: «Не відповідає мінімальним критеріям»: Бразилія не схвалила застосування російської COVID-вакцини

Проте у Міністерстві охорони здоров'я Ізраїлю заявили, що, звичайно, другу дозу слід вводити пацієнтам лише тоді, коли параліч мине.

Читайте також: В Україні COVID-вакцинацію почнуть у другій половині лютого – Радуцький

Як повідомлялося, 15 січня компанія Pfizer оголосила, що тимчасово скоротить поставки вакцини від коронавірусу до Європи, щоб модернізувати власні виробничі потужності. Така заява прозвучала після того, як у Норвегії після щеплення вакциною Pfizer/BioNTech померли 23 літні людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-