Хакери спотворили й злили в Інтернет дані про оцінку COVID-вакцин

Хакери спотворили й злили в Інтернет дані про оцінку COVID-вакцин

Укрінформ
Хакери, які здійснили кібернапад на Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) на початку грудня, поширили в Інтернеті електронні листи з інформацією, яка містила оцінку щодо вакцин проти коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті ЕМА, передає Укрінформ.

«Поточне розслідування кібератаки на EMA показало, що деякі з незаконно доступних документів, пов'язані з ліками та вакцинами від COVID-19, потрапили в Інтернет. Сюди входило внутрішнє/конфіденційне листування електронною поштою від листопада щодо процесів оцінки вакцин COVID-19. Перед публікацією (в мережі – ред.) частина повідомлень була змінена зловмисниками таким чином, що це могло підірвати довіру громадськості до вакцин», - йдеться у повідомленні.

В агентстві зазначили, що правоохоронні органи продовжують розслідування.

Читайте також: Хакери злили в інтернет дані про COVID-вакцини Pfizer та Moderna

Назва препаратів не уточнюється, але на початку грудня стало відомо, що хакери, які здійснили кібернапад на Європейське агентство з дослідження вакцин, отримали доступ до деяких документів щодо вакцини від коронавірусу компаній BioNTech і Pfizer та Moderna.

За даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 16 січня було зафіксовано понад 94,3 мільйона випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 67,3 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-