Американці торік придбали рекордну кількість зброї

Американці торік придбали рекордну кількість зброї

Укрінформ
Минулого року ФБР провело рекордну кількість перевірок для видачі дозволів на придбання у США вогнепальної зброї.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Business Insider. 

“У ФБР заявили, що у 2020-му обробили рекордні 39,7 млн запитів на перевірку особи  для придбання вогнепальної зброї, що набагато більше, ніж у будь-який інший рік з часу початку ведення обліку в 1998-му”, - йдеться у матеріалі. 

Читайте також: Найпотужніший збройний лобіст США оголосив про банкрутство

Видання зауважує, що кількість проведених перевірок особи не відповідає безпосередньо кількості проданих одиниць зброї, оскільки вимагається й для інших дозволів, приміром, на приховане носіння зброї. Утім, перевірки особи є важливим показником продажів.

“Перевірки, пов’язані винятково із купівлею вогнепальної зброї також досягли рекордних показників у 21 мільйон, відповідно до торговельної організації Національна фундація стрілецького спорту. Це становить зростання на 60% у порівнянні із 2019-им, коли було проведено 13,2 млн подібних перевірок”, - стверджує Business Insider. 

Читайте також: ФБР викрило плани збройного штурму Капітолія до дня інавгурації Байдена – ЗМІ

Експерти вказують, що зростання продажів зброї у США пов’язане із трьома головними факторами: пандемією коронавірусу, літніми протестами після смерті Джорджа Флойда і президентськими виборами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-