Уряд Франції вирішив розширити та спростити програми COVID-вакцинації

Уряд Франції вирішив розширити та спростити програми COVID-вакцинації

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран заявив про розширення, прискорення і спрощення програми вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на RTL.

За його словами, найближчим часом збільшать кількість центрів вакцинації, а також розширять перелік категорій осіб, яким може бути доступна вакцина. За його словами, зараз Франція отримує півмільйона доз Pfizer/BioNTech на тиждень.

Читайте також: У Польщі - скандал навколо COVID-вакцинації селебріті та політиків

Глава МОЗ зазначив, що до категорій тих, хто можуть отримати ін'єкцію препарату, додалися рятувальники та соціальні працівники старше 50 років. До кінця січня, за його словами, всі жителі Франції старше 75 років зможуть зробити щеплення. Мова йде про приблизно п'ять мільйонів осіб. 

Читайте також: Франція вводить комендантську годину з 18.00 у більшості регіонів

Найближчим часом у країні також планують значно збільшити число центрів вакцинації. Зараз у 27 французьких лікарень вже доставлені вакцини Pfizer/BioNTech, але планується привезти препарат ще в сотню медустанов по всій країні.

Веран також оголосив, що з наступного тижня будуть відкриті 300 "міських" центрів вакцинації поза лікарнями, а до кінця січня у Франції повинні запрацювати близько 500-600 таких установ.

Читайте також: Главу МОЗ Латвії хочуть звільнити через провал COVID-вакцинації

Нагадаємо: країни ЄС 27 грудня розпочали кампанію щодо масової вакцинації населення.

Фото: RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-