Джонсон відреагував на ініціативу Шотландії щодо нового референдуму

Джонсон відреагував на ініціативу Шотландії щодо нового референдуму

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що референдуми про незалежність повинні проводитися раз за покоління.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC, коментуючи ймовірність нового голосування щодо незалежності Шотландії, передає Укрінформ.

«Єдине, що я хотів би сказати, це те, що референдуми, з мого досвіду роботи в цій країні, не дуже веселі події. У них немає, зокрема, об'єднуючої сили в національному дусі, вони повинні проводитися тільки раз за покоління», - сказав Джонсон.

Як повідомляв Politico, 2 січня перший міністр Шотландії Нікола Стерджен висловила надію на те, що її країна, яка зараз входить до складу Сполученого королівства Великої Британії і Північної Ірландії, після Brexit знову приєднається до Європейського Союзу.

Читайте також: Шотландія вимагає незалежності після нової угоди щодо Brexit

«Протягом близько 50 років членства ми отримували величезну вигоду від чотирьох свобод єдиного ринку, в тому числі - свободи пересування. Більш як 230 000 осіб по всій Європі зробили Шотландію своїм домом. Вони стали частиною нас, вони - наші друзі і родина, і ​​ми дійсно хочемо, щоб вони залишилися», - йдеться у зверненні Старджен.

Велика Британія за годину до настання 2021 року вийшла з єдиного ринку і остаточно перестала бути членом Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-