Білоруси вийшли на протестні «прогулянки»

Білоруси вийшли на протестні «прогулянки»

Відео
Укрінформ
У першу неділю 2021 року в різних мікрорайонах столиці Білорусі проходить традиційна серія локальних акцій протесту - у вигляді прогулянок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Tut.by.

Перші акції почалися на світанку, коли активність силовиків менша. Протестуючі виходять "на прогулянки" з біло-червоно-білими прапорами. Хода проходить у районах Уруччя, Сухарєво, Лощиця, інших частинах Мінська і його передмістях.

Організація Press Club Belarus влаштувала пікет біля факультету журналістики Білоруського державного університету на підтримку затриманих і заарештованих журналістів.

Як уточнює Радыё Свабода, акції проходять і в інших містах Білорусі, наприклад у Гродно.

Про затриманих поки не повідомлялося.

Сьогодні ж глава Білоруської католицької церкви архієпископ Тадеуш Кондрусевич, якому влада дозволила повернутися в країну, проведе службу в Архікатедральному соборі. 3 січня Кондрусевичу виповнюється 75 років.

На початку грудня архієпископ писав прохання про відставку, посилаючись на свій ювілей.

Читайте також: У Білорусі понад 100 протестувальників зустрінуть Новий рік за гратами

Як повідомлялося, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керував країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після погроз Тихановська була змушена залишити країну.

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримувати протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-