У США група сенаторів виступить проти затвердження перемоги Байдена

У США група сенаторів виступить проти затвердження перемоги Байдена

Укрінформ
Група сенаторів-республіканців виступить проти затвердження результатів голосування Колегії виборників у Конгресі США 6 січня.

Відповідна заява 2 січня опублікована на сайті одного з підписантів - сенатора Теда Круза, повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

Зазначається, що з 11-ти підписантів заяви четверо були обрані на виборах у листопаді і 3 січня лише мають скласти присягу.

"Сенатори вимагають негайно створити комісію у Конгресі, яка б протягом десяти днів розслідувала звинувачення у фальсифікаціях на президентських виборах у кількох спірних штатах. До проведення такого розслідування підписанти заяви не підтримають затвердження результатів голосування виборників у цих штатах", - йдеться у повідомленні.

Ця заява вже викликала критику всередині самої Республіканської партії, зокрема з боку сенатора Мітта Ромні. Він вважає, що такі дії "загрожують нашій демократичній республіці".

Водночас, як зазначається, такий крок навряд чи вплине на затвердження результатів виборів у Конгресі, який є радше формальністю. І підписанти заяви це також визнають.

Як повідомлялося, чинний президент США Дональд Трамп продовжує заперечувати свою поразку і наполягає на "масових фальсифікаціях", не надаючи при цьому доказів своїх заяв. Команда Трампа безуспішно намагалася оскаржити поразку у судах, відхилив її позови і Верховний суд.

Читайте також: Китай сподівається поліпшити відносини з США після інавгурації Байдена

6 січня Конгрес на спільному засіданні обох палат має затвердити результати голосування Колегії виборників та перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента США.

14 грудня 2020 року члени Колегії виборників США провели офіційне голосування, віддавши 306 голосів Байдену. Для перемоги на виборах президента США кандидату необхідно набрати 270 голосів виборників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-