Вірменія підтвердила загибель понад 3300 осіб у Карабаху

Вірменія підтвердила загибель понад 3300 осіб у Карабаху

Укрінформ
МОЗ Вірменії провело судово-медичну експертизу щодо 3330 тіл загиблих у ході війни в Нагірному Карабаху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Armenia today з посиланням на представницю МОЗ Вірменії Аліну Нікогосян.

«У Вірменії станом на 1 січня судово-медична експертиза проведена щодо 3330 тіл загиблих у ході війни», - йдеться в повідомленні.

Як уточнила Нікогосян, на етапі дослідження перебуває 871 зразок. У результаті судово-генетичного дослідження ідентифіковано 436 тіл, в тому числі 66 за останні 10 днів.

Представниця МОЗ також повідомила, що недавно відомство придбало ще одну лінію для досліджень, введення в лад якої прискорить процес ідентифікації.

Читайте також: У Вірменії оголосили триденну жалобу за загиблими в Нагірному Карабасі

Як повідомлялося, Вірменія й Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

9 листопада президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення військових дій у Нагірному Карабаху. Азербайджанська і вірменська сторони зупинилися на фактично контрольованих позиціях, у регіоні з'явилися російські військові у статусі миротворців.

Читайте також: Турецькі військові почали розмінування в Нагірному Карабаху

Азербайджан повернув контроль над частиною Нагорного Карабаху, а також усіма районами по його периметру. При цьому Вірменії було гарантовано створення транспортного коридору до Карабаху, а Азербайджану - в ексклав Нахічевань.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-