Норвезька компанія відмовилася сертифікувати Nord Stream 2

Норвезька компанія відмовилася сертифікувати Nord Stream 2

Укрінформ
Норвезька компанія DNV GL, котра мала сертифікувати російський газопровід "Північний потік-2" після завершення його будівництва, відмовилася це робити через ймовірні санкції США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Teller Report.

Таким чином компанія DNV GL не зможе видати сертифікат відповідності проєкту, який необхідний для початку експлуатації газопроводу.

"DNV GL припинить будь-яку діяльність з сертифікації газопроводу "Північний потік-2" відповідно до санкцій й до тих пір, поки ці санкції залишаться в силі", - йдеться у заяві компанії.

Там додали, що вони зараз реалізують план поступового згортання підтримки проєкту будівництва.

Читайте також: Російське судно, що прокладає труби Nord Stream 2, залишило місце будівництва

Як повідомлялося, газопровід "Північний потік-2" з РФ до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво "Північного потоку-2" було призупинено. Наразі очікуються нові санкції. Втім російська сторона поновила роботи власними силами за згоди німецької сторони.

Адміністрація президента Трампа готує пакет санкцій проти російського проєкту газопроводу "Північний потік - 2", запровадження яких передбачене у затвердженому нещодавно Конгресом законопроєкті про фінансування оборонних потреб США.

Очікується, що нова хвиля обмежень буде запроваджена діючою адміністрацією Трампа, термін повноважень якої завершується 20 січня, та відповідатиме вимогам закону про оборонний бюджет, ухваленого недавно Конгресом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-