Гірськолижні курорти Європи переповнені попри те, що готелі та підйомники не працюють

Гірськолижні курорти Європи переповнені попри те, що готелі та підйомники не працюють

Фото
Укрінформ
Попри жорсткий карантин у Німеччині та Чехії гірськолижні курорти в обох європейських країнах переповнені людьми.

Щоправда, лижників змінили саночники, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Влада зробила все, аби унеможливити скупчення людей: готелі не працюють, ресторани закриті, розпивати алкоголь на вулицях також заборонено, підйомники стоять, на замку навіть туалети. Але місцеві жителі (туристів зараз дійсно немає ані закордонних, ані своїх) виїжджають "подихати свіжим повітрям". Катаються здебільшого на санях – з ними легше підніматися пішки вгору.

Гірськолижні курорти Європи переповнені попри непрацюючі готелі, ресторани та підйомники / Фото: Ольга Танасійчук. Укрінформ

Поліція Гарцу (німецька земля Саарланд) навіть запросила в суботу посилену підтримку спецназу – на дорогах пробки, всі парковки зайняті, машини кидають у заборонених місцях. Деякі дороги прийшлось зовсім закрити для проїзду.

Люди не завжди можуть тримати дистанцію, маски на природі фактично ніхто не одягає. Правоохоронці намагаються умовляти людей дотримуватись правил, але не завжди це вдається.

Читайте також: У Чехії зафіксували нові коронавірусні рекорди

Дуже багато людей приїжджають на цілий день або пів дня у районі Рудних гір як з німецької, так і чеської сторони.

В обох країнах жорсткий локдаун діє до 10 січня, але ніхто не сумнівається, що він буде продовжений і після цієї дати – показники захворюваності фактично не зменшуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-