Китай сподівається поліпшити відносини з США після інавгурації Байдена

Китай сподівається поліпшити відносини з США після інавгурації Байдена

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї завив, що Пекін сподівається на раціональний підхід нової американської адміністрації до відносин з Китаєм, що дозволить домогтися поліпшення відносин між двома державами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ahram.

"Відносини Китаю з США досягли "нового перехрестя" та можуть повернутися на "правильний шлях" після періоду "безпрецедентних труднощів", - заявив старший дипломат Ван Ї.

За його совами, нещодавня політика США щодо Китаю завдала шкоди інтересам обох країн та принесла світові величезну небезпеку. Але тепер у двох сторін є можливість "відкрити нове вікно надії" та розпочати новий раунд діалогу, сказав він.

Очікується, що обрання Джо Байдена президентом США покращить відносини між Вашингтоном та Пекіном після чотирьох років ескалації напруженості під час адміністрації Дональда Трампа.

Минулого місяця Ван заявив, що сподівається, що обрання Байдена президентом США дозволить політиці Вашингтону щодо Китаю "повернутися до об'єктивності та раціональності".

Ван закликав США "поважати обрану Китаєм соціальну систему та шлях розвитку", додавши, що якщо Вашингтон "засвоїть уроки", конфлікти між двома сторонами можуть бути вирішені.

Читайте також: Сенат Конгресу США подолав вето Трампа на оборонний бюджет

Як повідомлялося, адміністрація обраного президента США Джо Байдена з перших днів буде змінювати не тональність, а суть зовнішньої політики США у вимірі партнерства з Євросоюзом, зміцненні трансатлантичних відносин, підтримці демократичних рухів, в тому числі боротьби України за власний суверенітет.

Як передавав Укрінформ, вибори президента США відбулися 3 листопада цього року. Найбільшу кількість голосів вибірників набрав демократ Джо Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-