Торік в авіакатастрофах загинули 299 осіб: найбільше - з рейсу МАУ під Тегераном

Торік в авіакатастрофах загинули 299 осіб: найбільше - з рейсу МАУ під Тегераном

Укрінформ
Протягом 2020 року у світі зменшилася кількість авіарейсів та кількість аварій літаків. Водночас кількість загиблих в авіакатастрофах зросла.

Як передає Укрінформ про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на дані нідерландської консалтингової компанії To70.

Як зазначається, кількість жертв аварій у 2020 році зросла до 299 осіб.

Читайте також: Авіатроща МАУ в Ірані: глава МЗС Канади не вірить у людську помилку

Торік, за підрахунками компанії, сталися 40 аварій великих комерційних пасажирських літаків, п'ять катастроф були смертельними. Для порівняння: у 2019 році сталися 86 аварій, вісім з яких були смертельними — тоді загинули 257 осіб.

Зниження кількості аварій відбулося на тлі скорочення рейсів через пандемію. За даними ресурсу Flightradar24, торік кількість пасажирських авіарейсів упала на 42% — до 24,4 мільйона. Адже більшість країн закривала кордони та запроваджувала інші обмеження на подорожі.

Більшість людей (176), які загинули у 2020 році в авіакатастрофах — це пасажири та екіпаж літака «Міжнародних авіаліній України», збитого неподалік летовища у Тегерані 8 січня 2020 року.

Читайте також: МАУ покаже фільм-розслідування про авіакатастрофу в Ірані

Другим смертельним інцидентом стала катастрофа пакистанського авіалайнера, який зазнав аварії у травні 2020 року, внаслідок чого загинули 98 осіб.

Як повідомлялося, літак МАУ рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного летовища столиці Ірану вранці 8 січня 2020 року. Загинули всі 176 людей, які були на борту, – 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн. Зокрема, на борту були й 11 громадян України - двоє пасажирів та дев'ятеро членів екіпажу.

11 січня, після кількох днів заперечень, в Ірані офіційно визнали, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони російського виробництва.

Читайте також: Збиття літака МАУ: Кулеба заявляє, що Україна не дозволить Ірану «легко відкупитися»

29 грудня Президент Володимир Зеленський присвоїв посмертно звання Героїв України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" членам екіпажу рейсу PS752.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-