У Канаді міністр провінції пішов у відставку через відпустку на Карибах

У Канаді міністр провінції пішов у відставку через відпустку на Карибах

Укрінформ
Міністр фінансів канадської провінції Онтаріо Род Філіпс пішов у відставку після скандалу навколо його відпустки на Карибах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосив прем’єр-міністр Онтаріо Даг Форд.

“Після розмови із Родом Філіпсом я прийняв його відставку з посади міністра фінансів”, - заявив Форд.

Минулого місяця, за тиждень до оголошення повторного локдауну в Онтаріо, Філіпс разом із дружиною полетів на тропічний острів Сен-Барт, попри те, що і провінційний, і федеральний уряди рекомендували утриматися від подорожей за кордон. Вибухнув скандал, і міністр змушений був достроково повернутися з відпустки.

Читайте також: Уряд Канади звільнив хокеїстів НХЛ від обов'язкового карантину

Філіпс назвав свою поїздку “безглуздою помилкою”. Його офіс поширив заяву, в якій міністр вибачався за свій вчинок. “Подорож за кордон під час свят була неправильним рішенням, і я ще раз щиро перепрошую”, - заявив тепер уже колишній урядовець.

Утім, після відставки Філіпс залишиться членом провінційного парламенту, де й далі представлятиме інтереси мешканців місті Аджакс. Посаду міністра фінансів Онтаріо вже посів Пітер Бесленфалві.

Як повідомлялося, у березні 2020 р. федеральний уряд Канади видав безпрецедентну рекомендацію відмовитися від усіх подорожей за кордон, яка й досі є чинною. Через швидке зростання кількості інфікованих у двох найбільших провінціях Канади - Онтаріо та Квебеку - від 25 грудня діє локдаун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-