Республіканці у Конгресі голосуватимуть проти призначення Байдена президентом - CNN

Республіканці у Конгресі голосуватимуть проти призначення Байдена президентом - CNN

Укрінформ
Майже півтори сотні республіканців у Конгресі США відмовляться офіційно підтримувати перемогу Джо Байдена на виборах президента США. 

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на слова двох депутатів Конгресу США від Республіканської партії пише CNN.

“Двоє членів Палати представників від Республіканської партії розповіли CNN, що вони очікуються від щонайменше 140 колег по партії голосування проти підрахунку голосів колегії виборщиків 6 січня, коли Конгрес має затвердити перемогу обраного президента Джо Байдена”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Трамп збирає своїх прихильників на акцію протесту у Вашингтоні

Зазначається, що однопартійці чинного президента США Дональда Трампа “мають нульові шанси на зміну результатів виборів, але можуть на кілька годин відкласти невідворотне визнання Байдена переможцем голосування колегії виборщиків й наступним президентом”.

“Не було жодних достовірних обвинувачень стосовно голосування, які б вплинули на вибори, що підтвердили десятки суддів, губернаторів, виборних посадовців, колегія виборщиків, Мін’юст, Департамент внутрішньої безпеки та Верховний суд США. Однак Трамп рішуче налаштований підтримувати точку зору, що він не програв - що, насправді сталося із суттєвим розривом, - й багато політиків-республіканців або поділяють його оману, або остерігаються викликати його гнів, навіть якщо це змушує їх голосувати за підрив демократії”, - стверджує CNN.

Читайте також: МЗС веде перемовини зі США щодо поїздки Зеленського на інавгурацію Байдена

Видання пояснює, що конгресмени та сенатори США можуть висловлювати заперечення, коли Конгрес підраховує голоси колегії виборщиків. Це змусить членів обох палат окремо голосувати стосовно того, чи визнавати перемогу Байдена. 

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня члени колегії виборщиків США провели офіційне голосування, віддавши 306 голосів демократу Байдену. Для перемоги на виборах президента США кандидату необхідно набрати 270 голосів вибірників.

Читайте також: Команда Трампа перешкоджає передачі справ новій адміністрації - Байден

Тим часом Дональд Трамп продовжує заявляти про масштабні фальсифікації на виборах президента США. Проте всі судові справи в ключових штатах, ініційовані його штабом з метою завадити оголошенню перемоги Джо Байдена, зазнали поразки.

Вибори президента США відбулися 3 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-